Sposób przygotowania

Brukselki oczyścić, umyć i ugotować w lekko posolonej wodzie do miękkości. Ugotowane brukselki odcedzić. Kukurydzę z puszki dobrze odcedzić. Pomidory sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Ogórek obrać, umyć i również pokroić w kostkę. Natkę pietruszki dokładnie umyć i drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, a następnie pokroić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, a następnie popieprzyć i posolić do smaku według własnego uznania. Sałatkę pokropić oliwą oraz dodać do niej gtrzy łyżki ketchupu. . Ser żółty zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i posypać sałatkę . Liście sałaty dobrze umyć, a następnie podzielić je na mniejsze kawałki. Sałatkę można przyozdobić kilkoma koktajlowymi pomidorami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !