Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka winogronowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
1 kostka
cukier puder
20 dag
cukier wanilinowy
1
jajko
4 szt
jogurt naturalny
125 g
rum
50 ml
mąka krupczatka
40 dag
proszek do pieczenia
1
migdały
50 g
winogrona czerwone
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka winogronowa

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem ,cukrem wan.i żółtkamiDodać jogurt,rum i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,drobno posiekane migdały ,a na koniec pianą z białek-lekko wymieszać.Winogrona umyć i osuszycFormę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką krupczatka.Na przemian napełniać formę ciastem i winogronem.Wstawić do nagrzanego piekarnika na 50min w temp 160st.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 31.10.2012 15:49
super
kriko 14.05.2012 15:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak