Sposób przygotowania

Do letniego mleka wrzucamy pokruszone drożdże i trzymamy w pobliżu ciepła ok 20 minut, następnie dodajemy ok, 10 dag mąki i mieszamy. Do drugiej miski dajemy całe jaja, masło, cukier i wszystko ucieramy, na koniec dajemy śmietanę i dalej ucieramy aż masa będzie puszysta. Do drożdży dodajemy przygotowaną masę, migdały, rodzynki, rum i resztę mąki i dobrze wyrabiamy ciasto na gładką masę. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około pół godziny. Wszystko przekładamy do odpowiedniej formy, pieczemy ok. 40-45 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    Muszę koniecznie spróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    rewelka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepyszna babeczka :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie takie baby drożdżowe...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł
  • 4
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    super babeczka
  • 4
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    super babeczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Drożdżówki wszelkiego typu to coś dla mnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !