Sposób przygotowania

Cebulkę pokroić, zeszklić na odrobinie oleju. Wątróbkę usmażyć. Zemleć przez maszynkę. Dodać cebulę i pieprz. Z pozostałych składników (mąka, żółtko, wodę, sól) wyrobić ciasto. Rozwałkować. Dawać po trochu na ciasto farszu i wykrawać pierogi. Skleić. Włożyć do gotującej się lekko posolonej wody pierogi i zagotować, potem odcedzić. Włożyć na talerz i polać śmietaną i posypać cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    fajne, a ja lubię wątróbkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Nie pomyślałabym by z wątróbki zrobić kluski

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !