Sposób przygotowania

Brukselkę oczyścić, przełożyć do lekko osolonego wrzątku i gotować około 20 minut. Następnie odcedzić z masła, mąki zrobić zasmażkę rozprowadzić mlekiem, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Włożyć brukselkę i dusić bez przykrycia na małym ogniu około 10 minut. Pod koniec śmietankę rozkłócić z żółtkiem dodać do brukselki.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wazka

    lubie brukselkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    uwielbiam, bardzo..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    uwielbiam, bardzo..
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Dobre...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !