Sposób przygotowania

Z malin i truskawek urwać zielone ogonki, a następnie dobrze umyć. Jagody również bardzo dobrze umyć. Kiwi obrać ze skórki, umyć, i przekroić na pół, żeby wyciąć środek. Wszystkie owoce razem zmielić za pomocą blendera. Do malaksera dodać pół szklanki cukru pudru i jedną szklankę mleka i dobrze miksować. Po chwili dodać do tego również owoce. Całość bardzo dokładnie wymieszać ze sobą. Ze zmiksowanych składników powinna powstać jednolita, puszysta masa. Masę nakładać do miseczek lub pucharków, a je odstawić do lodówki na około dwie godziny lub jeśli trzeba to na dłużej. W następnej kolejności deser wyciągnąć z lodówki i przyozdobić bitą śmietaną. Kilka kostek czekolady trzeć na tarce, a następnie posypać nią z wierzchu deser. Deser można również posypać cynamonem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !