Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć i zalać niewielką ilością letniego osłodzonego mleka,
pozostawić w cirepłym miejscu do wyrośnięcia.
Margarynę roztopić na parze i ostudzić, jajko + żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą jednolitą masę.
Makę przesiać przez sito i dodać wyrośnięte drożdże, pozostały cukier, ubitą masę, roztopioną margarynę, sól i spirytus.
Wyrabiać ciasto ręką, dolewając w miarę potrzeby pozostałe mleko, ciasto nie powinno przyklejać się do ręki.
Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Gdy ciasto podwoi swoją objętość formować placuszki nakładając na każdy łyżeczkę konfitur i uformować pączki.
Pączki układać na ściereczce posypanej maką (zlepioną stroną do dołu) i pozostawić w ciepłym miejscu. Wyrośnięte pączki smażyć na oleju.Wyjmować na bibułę by ociekły z tłuszczu.Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego!!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    uwielbiam
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !