Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.

Jajka i żółtka utrzeć z cukrem. dodać zmieszane mąki i 2 łyżki mleka. Resztę zagotować. Gdy zacznie kipieć zdjąć z ognia i powoli wlewać do utartej masy. Jeszcze chwilę mieszać po czym przestawić na mały ogień i gotować do zgęstnienia. Ostudzić

Z ciasta wałkować pasy 2x25 cm i nawijać na rurki. Przed pieczeniem posmarować jajkiem. Piec ok 25 min w temp. 210C

Gdy rurki ostygną napełniać je gotową masą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    zawsze mnie ciekawiło jak smakują takie rurki z kremem robione własnoręcznie ale - aż wstyd się przyznać - jeszcze nigdy nie spróbowałam sama zrobić :-) może w końcu powinnam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kuszące !:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !