Sposób przygotowania

Jaja wbić do misy. Dodać 12 dag drobnego cukru i rozmieszać widelcem. Cały czas mieszając dodawać kolejno olej, kwaśną śmietanę i na samym końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 20x20 cm.

Maliny wymieszać z bułką tartą i pozostałym cukrem. Wyłożyć na ciasto. Po wierzchu obsypać kruszonką.

Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury180°C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    treonina

    lubię takie ciasta, szybko się je robi i dobrze smakują!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super nazwa, podoba mi się:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Polecam - ciasto robi się szybko i z tego, co zawsze jest pod ręką (jeśli nie ma mrożonych malin można wykorzystać inne owoce).
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Fajne ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Łatwe i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ciekawa nazwa a ciasto z pewnością pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    szybkie i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    lubię takie proste ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !