Sposób przygotowania

CIASTO: Żółtka z połową ilości cukru ubić na masę, a następnie dodać do tego wymieszany proszek do pieczenia z mąką ziemniaczaną oraz mąką pszenną. 1/3 cytryny bardzo dobrze umyć, a następnie zetrzeć z niej skórkę i dodać do masy. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Białka i resztę cukru ubić na sztywną pianę i dodać do zrobionej wcześniej masy. Na tortownicę posmarowaną tłuszczem wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 35 minut. Upieczony placek podzielić na trzy części.
MASA: Ser biały bardzo dobrze zmiksować, najlepiej dwa razy i dodać do niego cukier puder , mleko kokosowe i kwasek cytrynowy. Całość jeszcze chwilę miksować. Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach wody i dodać do masy. Śmietanę dobrze ubić,dodać do niej wiórka kokosowe i dodać do masy. Wszystko razem dobrze wymieszać. Upieczone spody przełożyć zrobioną masą. oraz posmarować nią boki tortu oraz wierzch. Z wierzchu tort kokosowy posypać jeszcze wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !