Sposób przygotowania

Zagnieść składniki ciasta. Odłóż 1/3 i włóż ją do zamrażalnika. Resztę ciasta starannie wylep blachę posmarowaną tłuszczem. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 15 min. w temp. 180oC. Schłodzone białka ubij na sztywno. Nie przerywając ubijania, porcjami syp cukier, aż piana będzie lśniąca. Pod koniec ubijania wsyp mąkę ziemniaczaną i wymieszaj. Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół, wyjmij pestkę. Ułóż owoce na podpieczonym spodzie (miąższem do góry) i posyp cynamonem. Na wierzchu rozłóż pianę. Ciasto z zamrażalnika zetrzyj na grubej tarce jarzynowej i posyp wierzch ciasta. Piecz dalsze 45 min. w temp. 180oC.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !