Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Budyniowe ptysie

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
masło
1/3 kostki
mąka
1 szklanka
jaja
4 szklanki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
woda
1 szklanka
masa
budyń waniliowy
1 opakowanie
cukier
4 łyżki
mleko
0,5 litra
masło
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowe ptysie

Zagotuj wodę z masłem i solą. Wsyp mąkę, mieszaj, aż ciasto stanie się szkliste. Ostudź. Ucierając wbijaj po jednym jajku. Łyżką kładź na blachę małe porcje ciasta. Piecz ok. 30 min. w temp. 250oC. Ugotuj budyń. Ostudź. Masło ucieraj, dodając budyń. Napełnij ptysie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 27.09.2012 21:29
idealne jak z cukierni
jasiek 11.08.2012 21:25
ale smakołyki
jasiek 11.08.2012 21:25
ale smakołyki
jasiek 11.08.2012 21:25
ale smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak