Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kruche babeczki z bitą śmietanką

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
6 dag
mąka
12 dag
cukier puder
4 dag
żółtko jajek
2 szt
śmietanka kremowa
20 dag
cukier puder
3 dag
wanilia
1/4 laski
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kruche babeczki z bitą śmietanką

Ciasto przygotować, wylepić nim foremki i upiec babeczki, jak podano wyżej. Wstawić na lód słodką lub kwaśną śmietanę; gdy silnie oziębi się, ubić powoli. W ostatniej chwili przed podaniem ubitą śmietankę oprószyć cukrem z wanilią i ubijać tak, aby cukier wymieszać ze śmietanką. Babeczki kopiasto nakładać kremem; tuż przed wydaniem przybrać osączoną konfiturą lub świeżymi owocami. Nałożone babeczki zużyć tego samego dnia, gdyż śmietanka, zwłaszcza w temperaturze pokojowej, szybko opada i podpływa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak