Sposób przygotowania

Wołowinę gotujemy gdy bedzie miękka wyciągamy ją i kroimy w paseczki . W osobnym garnku gotujemy udka z dodatkiem 2 łyzki ziarenek smaku ,gdy będą miękkie wyciągamy i kroimy je w paseczki . Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce duże oczka .Cebulę siekamy ,paprykę kroimy w cieniutkie paseczki .Na patelni na masle podsmażamy pokrojone i starte warzywa doprawiamy 1 łyżką słodkiej papryki .Do wywaru po udkach wkładamy mięso z udek ,wołowe i podsmażone warzywa .Gotujemy doprawiamy przyprawą do flaków,majerankiem i solą jeżeli jest taka konieczność .Doprawiamy pieprzem .Na patelni na maśle robimy zasmażkę 1 stopnia dolewamy bulionu dobrze mieszamy wlewamy do garnka z naszymi flaczkami .Wyciskamy czosnek mieszamy i podajemy .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Podajemy z świeżym pieczywem
  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    taka potrawa jest przydatna na sylwestrze
  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    taka potrawa jest przydatna na sylwestrze
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !