Sposób przygotowania

Cebule kroimy w piórka,pieczarki w 8 czosnek drobno zsiekać. Polędwice kroimy na grube paski, oprószamy ja w mące. Rozgrzewamy olej na głębokiej patelni i smażymy czosnek cebule do momentu odparowania płynów do lekkiego zarumienienia. cebule i czosnek przesmażony przesuwamy na jeden bok patelni i dokładamy pokrojone mięso obtoczone w mące na dobrze rozgrzaną patelnie jak wszystkie płyny odparują dolewamy wódkę i podpalamy podczas procesu flambirowania alkohol z wódki odparuje a jego spalanie podniesie walory smakowe dania. Potem mieszamy juz cebule czosnek i mieso dodajemy koncentrat i musztardę i zalewamy wszystko wywarem gotujemy przez chwile do odparowania płynów dodajemy śmietanę i surowe masło gotujemy doprawiamy do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !