Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szarlotka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1 szklanka
cukier
1 szklanka
kasza manna
1 szklanka
jabłka
1 kg
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cukier wanilinowy
1 sztuka
margaryna do pieczenia
1/2 kostka
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
cynamon
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Przygotować ciasto: mąka, proszek do pieczenia, kaszka manna, cukier i cukier wanilinowy. Gładko ugniecione ciasto dzielimy na 3 równe części (2 z nich włozyc do lodówki). Wysmarować blachę margaryną, potrzepać bułką tartą i 1 część ciasta wyłożyć na dnie. Starte na tarce jabłka wyłożyć na blachę i potrzepać cukrem wanilinowym i cynamonem. 2-gą część ciasta zetrzeć na grubej trace trzymając nad blachą. Ułożyc kolejną warstwę jabłek i kolejną warstwę startego ciasta. Na samą górę (na tym samym tarku) ścieramy margarynę. Piec ok godziny, aż ciasto się zarumieni. Potrzepać cukrem pudrem lub przygotować lukier mleczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 11.12.2011 10:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak