Sposób przygotowania

Masło, cukier, olej, kakao podgrzewamy. Studzimy. Dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, ubitą pianę z białek. Pieczemy ciasto w tortownicy 50 min w 200 stopniach. Żółtka ucieramy na parze z oba cukrami. Masło ucieramy z odrobiną cukru - dodajemy do masy żółtkowej. Kawę zalewamy 1/2 szklanką wody, studzimy i stopniowo wlewamy do masy. Ciasto dzielimy na pól, przekładamy kremem, dekorujemy wg własnych upodobań i fantazji :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    super przepis na tort
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Apetyczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !