Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

keksik z bakaliami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
300 gram
cukier
250 gram
masło
1 kostka
jajko
4 sztuki
owoce kandyzowane
150 gram
bakalie
150 gram
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
rum
1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: keksik z bakaliami

Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch.Stopniowo dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem.Siekamy bakalie i owoce,dokładnie mieszamy z rumem.Dodajemy do ciasta.Następnie ubijamy białka na sztywna pianę i delikatnie łączymy z ciastem..Ciasto przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem.Pieczemy około 60 minut w tem .180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 13.05.2012 22:21
lubie keksy
Magda60 13.05.2012 22:21
lubie keksy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak