Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z suszonych grzybów z makaronem i mięsną wkładką
1. W garnuszku zagotuj bulion ( od biedy z kostki rosołowej ) z listkami laurowymi, zielem angielskim i garścią suszonych grzybów ( najlepiej własnoręcznie zbierane i suszone ). Gotuj około 10 minut.
2. Z garnuszka wyciągnij grzybki, a w zamian wrzuć pokrojoną w drobną kostkę łopatkę wieprzową ( ilość i rodzaj mięsa zależy tylko od Ciebie ).
3. Grzybki pokrój na na mniejsze paseczki, jeśli są w całych kapeluszach lub w dużych kawałkach. Jeśli są dosyć drobne to w ogóle nie musisz ich wyciągać, niech gotują się do woli. Wniosek jest jeden, grzybki muszą wrócić jak najszybciej do garnuszka.
4. Na koniec gotowania dopraw całość i dolej śmietanki 12% ( radzę użyć śmietany do gotowania sosów i zup - masz pewność, że się nie zważy ).
5. Ugotowany makaron ( najlepiej z semoliny ) połącz z zupką i na talerzyk. Nie zapomnij posypać zieloną natką pietruszki, jako źródła wszystkich składników dobroczynnych dla Twojego samopoczucia !
SMACZNEGO !