Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Nadal ubijać, dodając cukier, żółtka i skórkę otartą z cytryny. Pod koniec wmieszać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Blachę wyłożyć pergaminem. Przelać ciasto. Piec ok. 10 min. w temp. 200oC. Biszkopt lekko ostudzić i zdjąć pergamin. Przełożyć na ściereczkę i razem z nią zrolować. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, pozostałe pokroić w kostkę. Rozwinąć ciasto, posmarować je konfiturą. Śmietanę i likier wlać do miski, dodać proszek budyniowy i ubić na sztywny krem. Rozsmarować krem na cieście, posypać pokrojonymi truskawkami. Ciasto zwinąć w roladę, schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wojtek5

    i już nie długo będą truskawki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !