Sposób przygotowania

Morele rozgotować bez wody, zmiksować. Żółtka utrzeć z cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym, zalać wrzącym mlekiem. Ubijać w kąpieli wodnej, aż masa będzie gęsta. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku, dodać do masy razem z morelami. Ostudzić. Kremówkę ubić, dodać do masy. Wymieszać. 6 foremek wyłożyć pergaminem, wlać masę, przykryć herbatnikiem. Odstawić na kilka godzin do stężenia. Poziomki skropić likierem. Stężałe babeczki wyłożyć na talerzyk herbatnikiem do dołu, na wierzch ułożyć poziomki, ozdobić cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawy
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Poziomki - uwielbiam te aromatyczne owoce, więc ten deser zapewne byłbły moim ulubionym.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pyszniutkie, mniam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    mniamm, ale pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !