Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon i żył, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Liść laurowy Prymat rozkruszyć. Mięso wymieszać z majerankiem Prymat, gorczycą Prymat, liściem laurowym Prymat, cebulą, solą i mąką.

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, włożyć mięso, skropić pozostałym stopionym masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza. Gdy mięso się zrumieni , zalać je sokiem jabłkowym, przykryć pokrywką i dusić około 40 minut. Przyprawić sokiem z cytryny i jeśli trzeba solą. Podawać z kluskami kładzionymi i surówką.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    fajne na obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajne połączenie smakowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !