Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki, obtoczyć w 1/2 szkl cukru pudru a następnie w 1/2 szkl mąki. Żółtka z pozostałym cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć do białości, dodać sztywno ubitą pianę z białek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oliwę, roztopione, przestudzone masło i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać jabłka i jeszcze raz przemieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy, włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 45-50 minut. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    lubię takie ciasta :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !