Sposób przygotowania

1- Kasię należy włożyć do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej. Czyli do garnka wlewamy wodę na niego kładziemy drugi garnek i czekoladę rozpuszczamy tak 2- Do miski wlewamy przestudzoną masę, dodajemy kakao i cukier puder. 3-Wszystko razem należy wymieszać mikserem. 4- Do masy należy dodawać partiami, ciągle mieszając jajka i mąkę. 5- Ciasto przełożyć należy do wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm. Pieczę się ciasto około 35 minut w 180st.C. Polewa 1- Czekoladę należy połamać na kawałki i razem ze śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej. 2- Mieszamy na wolnym ogniu aż polewa będzie gładka. Lekko przestudzone ciasto polewamy polewą czekoladową,można posypać cukrem pudrem Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !