Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Strucla makowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
1 1/2 szklanka
mleko
1/2 szklanka
cukier
3 łyżki
drożdże
2 dag
żółtko jajek
4 sztuki
jajko
1 sztuka
masło
3 łyżki
masa makowa
mak
1 szklanka
cukier
1/2 szklanka
jajko
1 sztuka
miód
2 łyżki
bakalie
1/2 szklanka
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla makowa

Drożdże mieszamy z cukrem, dolewamy letnie mleko i mąkę - tyle by ciasto było dość gęste (jak śmietana). Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce. Gdy wyrośnie dodajemy masło oraz pozostałe składniki. Wyrabiamy. Mak mielimy dwukrotnie, dodajemy jajko, miód, cukier, bakalie. Całość mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt i smarujemy je masą. Zwijamy i pieczemy około 90 min. Studzimy, polewamy polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak