Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy z dodatkiem czekolady na wolnym ogniu.

Lekko studzimy. Wsypujemy do masy kakao i cukier puder, miksujemy.

Następnie dodajemy na przemian jajka i mąkę.

Miksujemy ciągle bez przerywania.

Gotowe ciasto wylewamy do posmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą
tortownicy i wstawiamy do piekarnika.

Maksymalna temperatura pieczenia to 180 stopni C i pieczemy 40 minut.

Studzimy.

Po wyjęciu z tortownicy polewamy polewą czekoladową .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    aż bym zjadła kawałek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    smaczności...hm...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    obłędnie czekoladowe :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Tego rodzaju ciasta robię bardzo często - cała moja rodzinka je uwielbia.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Tego rodzaju ciasta robię bardzo często - cała moja rodzinka je uwielbia.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    U mnie w domu to ciasto to hit, robię nieco inaczej i znacznie krócej piekę, chętnie wypróbują Twoja wersję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    od samego rana trafiam na pyszności!:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się ten przepis- do ulubionych.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !