Sposób przygotowania

Mieszamy ze sobą mąkę, trzy łyżki cukru pudru, masło, kakao, żółtko. Składniki te ugniatamy na ciasto, które odkładamy później do lodówki na około godzinę. Ciasto rozwałkowujemy i kładziemy na brytfankę, która powinna by obłożona papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Mleka wraz ze śmietaną mieszamy razem i dodajemy do tego tabliczkę czekolady. Całość podgrzewamy na niedużym ogniu, żeby czekolada rozpuściła się. kolejne trzy łyżki cukru pudru ucieramy z jajkami i dodajemy do tego zrobioną masę czekoladową. Upieczone ciasto polewamy zrobioną masą czekoladową i wsadzamy do piekarnika na jeszcze 10 minut. Upieczone ciasto na koniec ozdabiamy bitą śmietaną.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !