Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z papryką

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
2 szt
pomidory krojone z puszki
1 puszka
cebula
2 sztuki
czosnek
1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z papryką

Paprykę trzeba obrać. W tym celu myjemy ją, kroimy na połówki i wycinamy gniazda. wsadzamy ją do piekarnika aż skórka zrobi się czarna. Następnie skórka łatwo zejdzie. Gotujemy garnek wody i gdy sę zagotuje wrzucamy do niej obraną paprykę, pomidory bez skórki, cebule uprzednio pokrojoną i podsmażoną. Dodajemy liście laurowe, sól, pieprz, paprykę ostrą w proszku, łyżkę oliwy z oliwek, ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu. Następnie wyławiamy liście laurowe i ziele angielskie i blenderem miksujemy wszystko na jednolitą masę. Można podawać z ryżem lub makaronem, jednak jak się dobrze doprawi można jeść samą jako zupę krem. Aby wzbogacić smak można dodać np. kostkę rosołową (ale po co takie sztuczności...)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 12.08.2012 16:35
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak