Sposób przygotowania

# 2 szklanki ugotowanej fasoli ( białej)
# 3 średnie ziemniaki ( ugotowane)
# 1 cebula
# bułka tarta
# olej
# łyzka margaryny
# sól
# pieprz
# majeranek

Wykonanie:
Obraną cebulę pokroić w kostkę i lekko zrumienić na patelni w łyżce margaryny.Następnie w rozdrabniaczu lub blenderem wszystko zmiksować tzn: miękką fasolę ( ja miałam Jasia), ugotowane ziemniaki ( nie mogą być rozlazłe tylko zwięzłe),jajko i żółtko, przysmazoną cebulkę i przyprawy. jeżeli masa jest zbyt rzadka dosypać trochę bułki tartej. Białko ubić lekko na pianę , formować małe kotleciki , pomazać troszkę pianą i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju., delikatnie odwracając, bo są dość łamliwe Samo przygotowanie ich jest dość proste natomiast formowanie ich i smażenie jest dla cierpliwych, z powodu lużnej masy. Za dużo bułki też nie możemy dać , bo stracą smak ale jak widać da się to zrobić..Swietnie smakują z surówkami i różnymi sosami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    z chęcią bym zjadła :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jadłam i wiem,że są smaczne.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ja do cierpliwych nie należę więc Cię poproszę o zrobienie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wyglądają:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    zaciekawiły mnie bardzo te kotleciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetyczny pomysł na fasolę, a mam jej trochę, więc chętnie wypróbuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smacznie wyglądają
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    to dla mnie nowość, ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    ciekawy przepis, na pewno warto z niego skorzystać
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    nigdy nie robiłam a Twoje wyglądają bardzo zachęcająco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !