Sposób przygotowania

Z mąki, żółtka, oleju i soli zrobić ciasto naleśnikowe. Na patelni usmażyć naleśniki ze zrobionego ciasta, pokroić je na cienkie paski. Zagotować 1,5 litra wody, wrzucić do niej kostkę rosołową. Umyć i wyczyścić paprykę, pokroić ją w kawałki. Obrać i posiekać cebulę. Do gotującego się wywaru dodać paprykę i cebulę gotować ok 10 min. dodać pomidory z puszki wraz z zalewą w której się znajdowały, gotować pod przykryciem na małym ogniu aż warzywa będą miękkie, pod koniec gotowania dodać czosnek i koncentrat pomidorowy. Całość zmiksować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z nitkami naleśników.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !