Sposób przygotowania

Obrać warzywa i ziemniaki .Ziemniaki pokroić w kostkę , a warzywa ( marchew, pietruszkę , seler ) utrzeć na grubej tarce jarzynowej. Por pokroić w pół plasterki , kapustę w cienkie paski. Włożyć do garnka warzywa , ziemniaki i mięso, pokrojoną w pół plasterki kiełbaskę . Dodać liście laurowe, ziela angielskie , kostkę bulionową .Zalać wodą .I gotować 30 minut. Na patelni podsmażyć na rumiano pokrojoną w plasterki wędzonkę i pokrojoną w piórka cebulkę .Wrzucić do garnka .Zrobić twardą zacierkę i wrzucać na gotująca się zupę. Gotować 20 minut. Wyjąć mięso – obrać ze skórek , kości i chrząstek. Podzielić na kawałki i dodać do garnka .Wsypać koper i pietruszkę . Doprawić do smaku pieprzem i mieloną papryką .

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam zupkę jarzynową, wypróbuję Twoją wersję:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ulubiona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !