Sposób przygotowania

Z mąki, wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Rozwałkować na wysypanej mąka stolnicy ( blacie ). Szklanką wykrawać krążki. Ziarna fasoli rozgnieść i wymieszać z zmielonym mięsem . Doprawić farsz solą , majerankiem i pieprzem . Nadziewać krążki ciasta . Zlepiać . Gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Boczek pokroić w cienkie paseczki i usmażyć na rumiane skwarki. Pierogi wyjmować łyżką cedzakową . Podawać polane tłuszczem od skwarek , posypane skwarkami i ziarnami fasoli ( podgrzanymi na patelni przy skwarkach ).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Ty to masz pomysły! nie wpadłabym na to żeby do mięsa dodać fasolę
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    jeszcze nie robiłam takich:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !