Sposób przygotowania

Udka myjemy suszymy .W brytwance rozgrzewamy oliwę dajemy udka i smażymy .Posypujemy słodką papryką ok 2 łyżki, pieprz i sól. Dodajemy pokrojoną cebulę Gdy papryka zacznie się podsmażać ciemnieć podlewamy wodą .Kapustę kroimy jak na bigos. Marchewkę ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy do brytwanki i dolewamy wodą ,żeby wszystko było nakryte wodą .Doprawiamy warzylionem lub przyprawą uniwersalną .Dusimy do miękkości .dodajemy na koniec majeranek i jeszcze chwile dusimy .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Podajemy z bułeczką
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    lubię takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super przepis i fantastyczne wykonanie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !