Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Francuskie ciasto z truskawkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
50 dkg
mleko
2 szklanki
cukier
10 dkg
żółtko jajek
5 sztuk
budyń waniliowy
1 opakowanie
truskawki
1/2 kg
masło
2 łyżki
cukier waniliowy
1 łyżka
Sklep Prymat
likier cytrynowy
1 łyżka
dżem morelowy
3 łyżki
kokos
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ciasto z truskawkami

Ciastem francuski wyłożyć blachę, ponakłuwać, wstawić do lodówki. Po schłodzeniu upiec w temp 180 stopni (20 minut). Mleko zagotuj, żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj suchy budyń, wymieszaj, zalej wrzącym mlekiem. Ciągle mieszając, zagotuj. Wylej na ciasto, ułóż na masie truskawki. Dżem podgrzej z likierem, wylej na truskawki, posyp kokosem. Wstaw na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak