Sposób przygotowania

Spód pod makowiec: Z mąki, żółtek, proszku do pieczenia i margaryny wyrabiamy ciasto. Gotowe wkładamy do zamrażarki. Zamrożone ucieramy na tarce o grubych oczkach.

Makowiec: W makutrze (po staremu) ucieramy margarynę, 8 żółtek i cukier. Gdy uzyskamy gładką masę dodajemy mak , grysik, olejek migdałowy, jabłka, orzechy i rodzynki. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Na koniec dodajemy ubite białka i mieszamy wszystko. Wykładamy na ciasto i pieczemy w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    M-W

    super makowiec, muszę wypróbować przepisu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ależ połączenie:) ciekawa jestem smaku:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    jak u mamy
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    dużo maku, lubię tak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !