Sposób przygotowania

Ciasto miodowe: wszystkie składniki ciasta miodowego łączymy ze sobą i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą część ciasta rozwałkowujemy i przekładamy do wyłożonych papierem do pieczenia blaszek. Oba ciasta pieczemy 15 minut w temp. 180*C. Masa budyniowa: szklankę mleka łączymy z obydwoma rodzajami mąk, dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem oraz z cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlewamy przygotowaną zawiesinę z mleka i mąki, mieszamy, aż do momentu zagotowania. Chwilę gotujemy na wolnym ogniu, aż masa zacznie gęstnieć. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie miękką margarynę ucieramy na puch, dodajemy po łyżce ostudzony budyń, miksujemy na gładki krem. Przełożenie ciasta: na jeden blat ciasta miodowego wykładamy część masy budyniowej, na masie układamy biszkopty, smarujemy znowu częścią masy. Na masę układamy drugi płat ciasta miodowego, delikatnie dociskamy. Ciasto miodowe smarujemy resztą masy budyniowej. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, smarujemy nią ciasto. Widelcem mieszamy delikatnie czekoladę oraz masę, aby powstała na cieście mozaika.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    marzą mi się już święta jak widze takie słodkości
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    lubię miodek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !