Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka z bakaliami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
75 dkg
rodzynki
15 dkg
drożdże
4 dkg
jajko
3 szt
mleko
300 ml
masło
15 dkg
cukier
8 dkg
margaryna
do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z bakaliami

Drożdze wymieszać ze 150 ml letniego mleka i odrobiną cukru. Wsypać 5 łyżek mąki i wymieszać. Zaczyn odstawić na 15 minut. Resztę mleka wymieszać z mąką i jajkami, cukrem. Do ciasta włożyć masło i zaczyn. Całość wymieszać. Rodzynki umyć, wsypać do ciasta.. Formę wypełnić ciastem, wstawić do piekarnika piec 50mni w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak