Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1 szkl
mąka ziemniaczana
3/4 szkl
margaryna
20 dag
cukier
1/5 szkl
jajko
4
mleko
3/4 szkl
cukier wanilinowy
kakao
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i ucierać do uzyskania puszystej masy. Masę połączyć z mlekiem Ubić sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Resztę ciasta wymieszać z kakao i wylać na wierzch jasnego ciasta. Piec około 45 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać cukrem pudrem lub oblać czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 26.01.2013 20:17
pycha
aisza1 05.12.2012 10:45
apetycznie wygląda
Krzysztof15 07.08.2012 18:35
smacznie wyglonda
Luki 12.02.2012 12:24
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak