Sposób przygotowania

Włoszczyznę (i kości) opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Gdy warzywa ugotują się, wywar odcedzić, warzywa pokrajać, włożyć do wazy. Kalafior opłukać, podzielić na części. Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać w drobną kostkę. Fasolkę szparagową opłukać, obrać z włókien, pokrajać na małe, skośne kawałki. Na odcedzonym wywarze ugotować kalafior, ziemniaki, groszek lub fasolkę szparagową. Sporządzić lekko zrumienioną zasmażkę, wlać do wrzącej zupy, mieszając zagotować i posolić do smaku. Do zupy dodać pokrajaną zieleninę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !