Sposób przygotowania

Kapustę parzymy, zdejmujemy po kolei liście i odcinamy nerwy.

Ryż gotujemy.

Mięso mielimy, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.

Do miski wkładamy ostudzony ryż, mięso, cebulę, jajka i przyprawy do smaku. Mieszamy.

Na każdy liść układamy porcję farszu i zwijamy najpierw dół potem boki i zwijamy w rulon.

Gołąbki układamy do wyłożonej liśćmi kapusty brytfanny.

Z wodą rozrabiamy koncentrat, dodajemy trochę soli i pieprzu.
Zalewamy gołąbki aby były prawie przykryte i gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości kapusty.

Jeżeli ktoś lubi to może osobno przygotować sos pomidorowy i polać gotowe gołąbki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Tradycyjne przepisy są najlepsze.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pyszne ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    skorzystam z tego przepisu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !