Sposób przygotowania

Mąkę zagniatamy z masłem.
Dodajemy żółtka ,jajka i śmietanę .

Dokładanie wyrabiamy.
Pod koniec dolewamy rum i solimy.

Ciasto wałkujemy na grubość 1 mm.

Wycinamy nożem lub radełkiem kształt rombu i kształtujemy faworki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor .

Odsączamy od nadmiaru oleju na papierowych ręcznikach.
Wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja też tak robię faworki - są pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... faworki zawsze heh
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    też lubię kruchutkie faworki
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ładnie Ci się usmażyły.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jakie pyszności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    piękne zdjęcie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    piękne zdjęcie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    takie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    cos wspanialego,wielkiplus
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    wygląda smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Wspaniałe !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    niesamowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    Z pirackim trunkiem są na pewno wyjątkowe w smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !