Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchew po mazursku z szybkowaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 600 g
Kartofel duży 400 g
słonina 10 dag
woda 1/2 szkl
mleko 1 szkl
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: marchew po mazursku z szybkowaru

Oczyszczone kartofle i marchew pokroić w kostkę, włożyć do szybkowaru, wlać mleko i wodę, posolić i pocukrzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie pokroić słoninę i przysmażyć tak, by się skwarki zrumieniły. Polać nią marchew przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak