Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekane roladki z soli

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola
2 filety
mąka
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane roladki z soli

Filety z soli dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikem (mogą być również mrożone - wtedy należy je rozmrozić a następnie dobrze osuszyć)
Następnie delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem i nakładamy po 2 łyżki pesto-rozsmarowujemy - nastepnie zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczkami - można również użyć sznureczka.
Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju ok 2 minuty z każdej strony poczynm przekładamy je do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 15-20 minut.
Podajemy z ryżem
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak