Sposób przygotowania

Serek mascarpone miksujemy z cukem pudrem. Słodką śmietanę 30% miksujemy w osobnym naczyniu na puszystą pianę. Zmiksowany serek łączymy z ubitą śmietaną bardzo dokładnie ( w razie potrzeby dodać cukru). Na dno plastikowych pojemniczków (np po śmietanie lub jogurtach) układamy 1-2 łyżeczki dżemu, a następnie zalewamy śmietaną zmieszaną z serkiem i wstawiamy na 1,5h do zamrażalki. Po zamrożeniu wyjmujemy deser z pojemniczka na talerz i podajemy

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    ciekawy pomysł na fajny deser lodowy
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy deser, trochę kaloryczny ale pewnie smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Przepyszny deser:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !