Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Świeża flądra panierowana- smażona w całości

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra
2 szt
mąka pszenna
do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
panier do ryb
do panierowania
płatki owsiane
do panierowania
tłuszcz do smażenia
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
jaja
do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Świeża flądra panierowana- smażona w całości

Flądrę dokładnie czyścimy i płuczemy, odsączamy, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej zmieszanej z panierem do ryb i płatkami owsianymi. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, odsączamy na papierowych ręcznikach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.01.2012 13:54
Akurat na dzi? do zrobienia.
gosia561 30.11.2011 23:18
ciekawie z tymi płatkami
BernadettaP 24.11.2011 20:51
Flądra była od Brata- kupił, gdy pojechał na dorsze :)
smakowita 24.11.2011 20:41
pychotka
pacpaw 21.11.2011 21:29
a skąd masz flądrę? Teściowa łowi? ;o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak