Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, później po jednym żółtku a na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Warunkiem udanego biszkoptu jest dodawanie składników bardzo małymi partiami i długie ubijanie. Piec w temp.170 stopni ok.30-40 minut. Wystudzić, przekroić na dwa blaty. Na pierwszym rozłożyć pokrojone w plastry brzoskwinie z puszki.

Masa:
Na soku pomarańczowym i brzoskwiniowym z 3 łyżkami cukru ugotować budynie waniliowe. Gorące wylać na ciasto z brzoskwiniami,przykryć drugim blatem. Wystudzić.

Krem:
Miękkie masło utrzeć, mleko z kremem ubijać mikserem ok. 2 minuty (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), po czym dodać miękkie masło i miksować jeszcze ok. minuty, aż krem się zrobi gładki i składniki się połączą. Rozsmarować na cieście. Schłodzić, posypać wiórkami czekoladowymi. Odstawić na kilka godzin do lodówki, po czym kroić jak ciastka tortowe. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wygląda bardzo ładnie, w jak dużej blaszce piekłaś biszkopt?
  • 3
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Blaszka 25*40 cm.Z reguły piekę w dużej, bo na 5 osób i dla gości mniejsza jest za mała.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Smakowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo pysznie wygląda:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Piękne ciacho...
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Dodaję do ulubionych i w najbliższym czasie wypróbuję;):)
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !