Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej z papryką

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
30 dag
papryka
1 szt
por mały
1 szt
jabłka
1 szt
oliwa
2-3 łyżki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej z papryką

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną drobno pokroić.
Krok 1 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką foto
2
Por oczyścić, pokroić w krążki, sparzyć przez kilka minut w gorącej wodzie, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę.
Krok 2 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką foto
3
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, skropić oliwą. przyprawić do smaku pieprzem i cukrem, wymieszać.
Krok 3 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką foto
4
Podawać jako dodatek do mięsnych dań.
Krok 4 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.02.2014 20:59
Lubię takie surówki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak