Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.Kaszę namoczyć w piwie, po 10 minutach dodać cukier, cukier waniliowy, skórkę z cytryny, żółtka, umyte rodzynki, pianę z białek i delikatnie wymieszać.Żaroodporne naczynie wysmarować masłem,wysypać cukrem kryształem i napełnić masą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 minut w temp. 175 st. Gotowy deser wyjąć z piekarnika, podawać ciepły polany syropem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    chciałoby się skosztować ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    zdjęcie z gazety!
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    i co jeszcze.... zdjęcie formatu miniaturki było dlatego takie \"rozjechane\"
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    a co lupy potrzebujesz zeby zobaczyc jak ci sie flesz od kartki odbija?
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    poszerz kobieto rozum i wyobraźnię,istnieją lustra itp i nie posądzaj mnie o tak marny skaner.koniec tematu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !