Sposób przygotowania

Czekoladę drobno posiekać. Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia, cynamonem, kakao i wiórkami czekoladowymi
Żółtka rozdzielić od białek i ubić białka na sztywno. Miękką margarynę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym przy pomocy miksera na jednolitą masę następnie dodawać po 1 żółtku. Do masy potem na przemiennie dodajemy mieszankę z mąki i czerwone wino. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Wlewamy do formy keksowej lub na babkę i pieczemy ok. 50 minut w temp. 150stopni. Ciasto dość długo robi wrażenie niedopieczonego - w ostatnich minutach otrzymuje swoją konsystencję.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    haniaa

    Zakradł się błąd. Zamiast kabaczka - ma być kakao w spisie produktów.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !