Sposób przygotowania

Drożdże należy utrzeć z cukrem, dodać troszkę ciepłego mleka i mąki i odstawić do wyrośnięcia. Pozostałą ilością mleka należy zaparzyć 1/5 mąki, dodać rozczyn, ręsztę mąki, żółtka, jajka, cukier i wyrobić. Wlać roztopioną margarynę, dodać cukier waniliowy i skórkę z cytryny. Wyrobić i odłożyć do wyrośnięcia. Następnie wyrobić ciasto, posmarować masą makową, zwinąć i piec około 50 minut w temp. 200 stopni.
Po wystygnięciu ciasto polukrować.
Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    Pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pora na makowca sie zbliża...
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    nie przepadam za makowcem, ale jak ktoś lubi to na pewno jest pyszny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam makowiec
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !